Gezien de vaak wat beperkte ruimte voor grotere bomen en de wens om wat extra privacy, schaduw of om gewoon iets moois te maken neemt de vraag naar leibomen nog steeds toe. Boomkwekerij Bressers heeft hierbij gekozen om leibomen op maat te leveren.

Wij bedoelen hiermee dat dat u als klant vooraf bepaald (behalve uiteraard de soort en het ras van de boom) welke afmetingen de rekken moeten hebben zoals hieronder beschreven.


Leiboomrek

1 De stamhoogte. Dat wil zeggen de hoogte vanaf de grond tot de onderste laag.

2 Het aantal liggers van het rek. Meestal 4 of 5 liggers met een onderlinge afstand van 40 cm. Dus een rek van 4 liggers is 3 vakken van 40 cm. is dus 1.20 meter hoog etc. 3 of 6 liggers kan natuurlijk ook.

3 De breedte van het rek. Standaard is dit 2 meter, maximaal 2.20 meter (i.v.m. transport) en minimaal 1 meter.


Deze manier van werken biedt voor u altijd een passende oplossing en heeft voor ons als voordeel dat wij niet met leibomen blijven zitten die niet verkocht zijn zodat wij de prijs op een aantrekkelijk niveau kunnen houden.

Behalve de meest gangbare soorten zoals lindes, haagbeuk en platanen worden er tegenwoordig steeds meer soorten gebruikt om uit te leiden. Alle soorten die vorm snoei goed verdragen en een extra sierwaarde hebben komen hiervoor in aanmerking. Hierbij enkele voorbeelden van soorten die wij op dit moment kunnen leveren met hun specifieke eigenschappen. De meeste hiervan zijn op ons bedrijf te bezichtigen.

Bressers Boomkwekerij

Hoeven 5
5688 GS Oirschot


Telefoon 0499 574 153 (Harrie)
Mobiel 06 250 727 92 (Jan)

E-mail info@bressers-laanbomen.nl

zoom

Acer campestre

Veldesdoorn, kleiner blad die zich tot zeer strakke vorm laat snoeien, als een haag.

zoom

Acer campestre ‘Elsrijk’

Idem, maar dan een geënt ras die minder vatbaar is voor meeldauw.

zoom

Acer saccharinum

Zilveresdoorn, snelgroeiend met groot blad wat aan de onderzijde grijs / wit is. Mooie herfstkleuren.

zoom

Carpinus betulus

Haagbeuk, niet verwarren met de gewone beuk, minder blad houdend dan de gewone beuk loopt wel eerder uit. Zeer goed tot strakke vorm te snoeien.

zoom

Cornus mas

Gele kornoelje, bloeit geel in de winter / vroeg voorjaar en geeft rode vruchten in de herfst. Glanzend groen blad, rustige groeier.

zoom

Fagus sylvatica

Beuk, bekend van de hagen, deze houden in de winter het verdorde blad vast tot dat in het voorjaar het nieuwe blad komt. Let op dat kale stammen beter niet in de volle zon mogen staan i.v.m. verbranding van de bast!

Fagus sylvatica Atropunicea zoom

Fagus sylvatica ‘Atropunicea’

Beuk, bekend van de hagen, deze houden in de winter het verdorde blad vast tot dat in het voorjaar het nieuwe blad komt. Let op dat kale stammen beter niet in de volle zon mogen staan i.v.m. verbranding van de bast!

zoom

Liquidambar styraciflua ‘Worplesdon’

Amberboom, zeer mooi gezond blad met uiteenlopende herfstkleuren. Wij kiezen meestal voor deze cultivar omdat hij goed te verplanten is en om zijn winterhardheid.


zoom

Malus ‘Evereste’

Sierappel, de gezondste soort onder de sierappels, witbloeiend met oranjerode appeltjes van 2 á 3 cm. doorsnede.

zoom

Malus ‘Rode van Boskoop’

Eet appel (goudrenette) goede gezonde groeier met lekkere appels.

zoom

Malus ‘Rudolph’

Sierappel met donkerroze bloemen en rood uitlopend gezond blad dat naar bronsgroen verkleurt.

zoom

Ostrya japonica

Japanse hopbeuk, gezonde boom met kleurig uitlopend blad met mooie stam.

zoom

Parrotia persica

Boom met donkerrood uitlopend blad, later donkergroen met rode blad rand.Prachtige herfstkleuren in rood, geel en purper.

zoom

Platanus hispanica

Plataan, zeer snel groeiend met grote bladeren. Om deze in toom te houden minimaal 2x per jaar snoeien!. Mooie gevlekte stammen.

zoom

Prunus ‘Umineko’

Sierkers met witte bloei en donkergroen blad. Gezonde boom die goed te snoeien is. Mooie oranje tot roodpaarse herfstkleur.

zoom

Pyrus calleryana ‘Chanticleer’

Sierpeer, loopt vroeg uit met witte bloei, glanzend donkergroen blad, lang bladhoudend met geel / rode herfstkleur. Heeft helaas steeds meer last van meeldauw daarom door ons minder snel geadviseerd.

zoom

Tilia europaea ‘Pallida’’

Koningslinde, meest bekende leiboom, goed te snoeien met vrij groot blad.

zoom

Tilia tomentosa

Zilverlinde, donkergroen blad met grijs/witte bladonderzijde.